Jatketaanpa viikonlopun kunniaksi tällä teemalla! Tykkään tosi paljon elokuvien katsomisesta, vaikka se on kyllä aika passiivinen harrastus. Ainut genre, jota en mielelläni katso, varsinkaan yksin, on kauhu. Aiemmin mä rakastin kauhuelokuvia, mutta PTSD:n myötä en vaan pysty katsomaan niitä, musta tulee ihan hermoheikko. Kauhuleffoista ikisuosikkini on ehkä vähän tylsästi Bram Stokerin Dracula, mutta se on vaan niin hieno (eikä oikeasti edes kovin kauhea) ja Gary Oldman niin ihanan kamala.

Oon nähnyt niin paljon elokuvia, että pelkkä elokuvan nimi ei jälkeenpäin välttämättä sano mulle yhtään mitään. Tänään listaan leffoja, jotka (suurin piirtein) muistan heti nimen kuultuani. Tykkään leffoista, jotka herättää tunteita, ja näissä olen saanut sekä itkeä että nauraa. Sen vuoksi ne ovat jääneet mieleen jo heti ensimmäisellä katsomiskerralla. Tää ei ole mikään paremmuusjärjestys, koska nää on keskenään hyvinkin erilaisia leffoja. Sit mennään!



1. Koskemattomat
Neliraajahalvaantunut miljonääri palkkaa maahanmuuttajan henkilökohtaiseksi avustajakseen, ja siitäkös syntyy unohtumaton seikkailu! Molemmat pääosan esittäjät ovat ihan huippuja, varsinkin Omar Sy. Perustuu tositapahtumiin.

 

2. The Shawshank Redemption (Rita Hayworth - avain pakoon)
Suomenkielinen nimi on minusta ihan pöljä, mutta sen ainakin muistaa, toisin kuin alkuperäisen. :) Suuri vankiladraama, jossa pääteemoina ystävyys ja lojaalius.

 

3. Piiat
Historiallinen draama mustien naisten asemasta 1960-luvun USAssa. Tosi pitkä, mutta katsomisen arvoinen. Täynnä hienoja roolisuorituksia.

 

4. Elämä pelissä*
Ei listaa ilman Sandra Bullockia! Hän sai tästä roolistaan Oscarin, ja minustakin hän rakentaa roolinsa hienosti. Tosin Quinton Aaronin roolisuoritus on mielestäni vieläkin huikeampi. Ei välttämättä aukea, jos ei tunne amerikkalaista kulttuuria tai amerikkalaista jalkapalloa. Mun mielestä tästä elokuvasta saa paljon enemmän irti, jos voi kuunnella englanniksi ja jättää tekstityksen lukematta. Vähän klisheinen ja ylipitkä "ryysyistä rikkauksiin" -tarina, joidenkin mielestä liian amerikkalainen, mutta mua kosketti. Perustuu tositapahtumiin.

 

5. Tähtiin kirjoitettu virhe
Ihana, erilainen, koskettava, yllättävä. Pääroolissa syöpä ja musta huumori.

 

6. Remember me
Mua vähän tökkii tämän elokuvan luokittelu romanttiseksi draamaksi. Minusta tämä on ennen kaikkea draama, romantiikkaa saa melkein etsimällä etsiä. Alku etenee hiukan hitaasti, mutta tälle leffalle kantaa ehdottomasti antaa mahdollisuus. Ei mikään hilpeä leffa, kunnon kliimaksi lopussa. (Apua, sanoinko jo liikaa.)

(Tässä elokuvassa ja elokuvassa Äärimmäisen lujaa ja uskomattoman läheltä on jotain samaa, mutta en paljasta mitä. Suosittelen tätä jälkimmäistäkin.)

 

7. Perhosvaikutus
Tää oli niin jännä, että siinä ja siinä uskalsinko katsoa yksin. Katsoin tän puolivahingossa, koska tykkään Aston Kutcherista, ja jossain vaiheessa oli vaan pakko katsoa kaikki hänen leffansa läpi (liikaa aikaa, joo).
Päähenkilö kykenee siirtymään menneisiin muistoihinsa fyysisesti, ja siitäkös soppa syntyy. Jos et tykkää synkistä leffoista, jätä väliin - tässä ei ole mitään iloista, paitsi Aston.
(Kaikkien Aston-fanien must watch -leffa on L.A. Gigolo / Spread.
Ihan kamala heppoinen tarina, mutta se ei tosiaankaan ole pääasia tässä leffassa. Aston-fanit ymmärtää. ;) )

 

8. Unelmien pelikirja
Itse asiassa tajusin juuri, että muistan tästä elokuvasta ihan kauhean vähän. :D  Pitääkin katsoa tämä uudelleen! Sen muistan, että tykkäsin kovasti.

 

9. The Sessions
Suuren osan ajastaan hengityskoneessa elelevä kaveri haluaa eroon neitsyydestään. Helen Hunt näyttelee roolinsa aivan loistavasti. Perustuu löyhästi tositapahtumiin.

 

10. Lumotut sisaret
Tarina mystisistä sisaruksista, joista toisella on aivan onnettoman huono miesmaku. Ikisuosikkini, jonka olen katsonut ties miten monta kertaa. Toisessa pääroolissa tietysti Sandra B!

 

11. Silta salaiseen maahan
Mä niin tykkään tästä, vaikka keski-ikäisenä en ihan taida kuulua elokuvan kohderyhmään (K7). :) Oon katsonut tämän ties miten monta kertaa, toimii aina vaan! Teemoina ystävyys, koulukiusaaminen, mielikuvitus.

 

Yksi ikisuosikeistani on Erin Brockovich*, mutta se on jo niin vanha, että eiköhän kaikki ole jo nähneet sen. :) Jos et vielä ole, niin äkkiä katsomaan! Perustuu tositapahtumiin.

 

PS: Rakastan elokuvia, joissa *naispääroolilla on "munaa"! Jos joku keksii/tietää, mitä elokuvia Arthur Abbott  suosittelee Irikselle katsottaviksi elokuvassa The Holiday, mulle saa heti vinkata - haluan katsoa ne!