Tällä viikolla Facebookissa (joo, olen taas siellä, lakko kesti peräti viikon) on jaettu paljon juttuja lihavien ihmisten seura- ja seksielämästä.* Usko tai älä, läskitkin deittailee ja harrastaa seksiä!


Yksi FB-kaverin seinältä silmään sattunut juttu oli tämmöinen:

Capture-normal.jpg

http://www.huffingtonpost.com/2014/09/25/woman-fat-suit-tinder-date

Siltä varalta, että linkki tai jutun videot lakkaavat toimimasta, kerron tästä "sosiaalisesta kokeilusta" lyhyesti. Ajatuksena oli testata, mitä tapahtuu Tinder-kuvien perusteella sovituilla treffeillä, kun henkilö näyttääkin livenä ihan erilaiselta kuin Tinder-profiilissaan. Toisin sanoen huomattavasti lihavammalta. Miehet luulivat tapaavansa normaalipainoisen / hoikan naisen, ja vastassa onkin (läskipukuun pukeutunut) huomattavan ylipainoinen nainen. Samoin normaalivartaloista miestä tapaamaan tulevat naiset kohtaavatkin yllätyksekseen läskin miehen. Miesten reaktiot ovat pöyristyttäviä lihavan naisen kohdatessaan: hyvät käytöstavat tuntuvat unohtuvan tyystin, ja vain yksi miehistä ei häivy treffeiltä kesken kaiken. Naiset sen sijaan suhtautuvat lihavaan mieheen yllättävänkin leppoisasti ja ovat selkeästi valmiita antamaan hänelle mahdollisuuden. Saapa tämä muhkea mies jopa suukon yhdeltä naiselta heti ekoilla treffeillä. Koe tehtiin USA:ssa, mutta veikkaan, että jos se tehtäisiin Suomessa, tulos olisi aika lailla vastaava.

Ymmärrän, että tässä nyt oli kyseessä "leikkimielinen" testi, mutta oikeasti en hyväksy minkäänlaista valokuvilla huijaamista nettitreffailussa, en naisilta enkä miehiltä. Toisaalta olen tavallaan saattanut syyllistyä siihen itsekin, sillä olen monasti laittanut deittiprofiiliin vain kasvokuvan, eikä kasvoistani heti huomaa minun olevan ylipainoinen. Profiilissani on kuitenkin aina ollut muita indikaatioita ylipainosta, mutta miehet tuntuvat harvemmin lukevan niitä tekstejä, heitä kiinnostaa vain kuvat. Siksi olen viimeistään viestittelyn alettua sanonut, että olen pullukka. En koskaan ota itse yhteyttä mieheen, jos hän profiilissaan sanoo olevansa kiinnostunut vain normaalivartaloisista / urheilullisista naisista. Enkä koskaan ole saanut treffeillä negatiivista palautetta koostani.

Tää Huffington Postin juttu ei yllättänyt mua yhtään. Olen nimittäin ollut huomaavinani, että mitä tulee naisen ulkonäköön, miehet useimmiten tietävät tasan tarkkaan mitä haluavat. Jos mies sanoo pitävänsä blondeista, hän haluaa blondin. Jos mies sanoo tykkäävänsä pyöreästä pyllystä, siinä ei kaunis hymy pitkässä juoksussa auta, jos sitä pyöreää pyllyä ei ole. Naisten kannattaisi suosiolla uskoa, mitä mies sanoo treffiprofiilissaan ulkonäkötoiveistaan naisen suhteen, sillä miehet tarkoittavat mitä sanovat. Turha etsiä merkityksiä rivien välistä tai toivoa, että kyllä hän muuttaa mieltään, kun näkee minut. Vaikka tämmöisen miehen saisikin itselleen, niin onko siitä pidemmän päällekään iloa, sillä isorintaisista naisista pitävä mies jatkaa 100% varmasti heidän tiirailuaan, vaikka rinnalle välillä kelpaisikin hiukan pienempirintainen. (Ja mikäs siinä, jos se ei haittaa, mutta minusta se on ajanhukkaa! (Nää mun esimerkit on tietenkin huippu yksinkertaistettuja, mutta saanette kiinni ajatuksestani.) En tietenkään tunne kaikkia mahdollisia miehiä kaikkine mahdollisine mielipiteineen, mutta tämä käsitys on muodostunut mulle erittäin vahvaksi miesten (mm. veljieni) kanssa jutellessani. (Yhden illan jutut on sitten asia erikseen, niihin tuntuu kelpaavan lähes kuka tahansa.)



Toinen paljon jakoja saanut juttu koski isomahaisia miehiä.
"Ylipainoiset miehet, joilla on suuri maha, pystyvät harrastamaan seksiä jopa viisi minuuttia kauemmin ennen orgasmia kuin hoikemmat rakastajat. Tutkimuksen mukaan isomahaiset miehet kestävät sängyssä keskimäärin 7,3 minuuttia, kun taas hoikat voivat laueta jo parissa minuutissa."

Ei hyvää päivää! :D Anteeksi stereotyyppinen asenteeni, mutta kyllä taas huomaa, että asialla on olleet miehet. Ai miten niin? No kun miehet AINA mittaa kaikkea, nopeutta, kokoa, minuutteja, senttejä tai määrää! "Saitsä? Montako kertaa sä tulit?" Vai väitättekö, naiset, että teiltä ei ole ikinä kysytty tuota seksin jälkeen? Toisekseen, jos mä olisin mies, ja kestäisin sängyssä keskimäärin 2,0 - 7,3 minuuttia, mä olisin asiasta hyvin, hyvin hiljaa! :D Noista kumpikaan, ei edes tuo suurempi luku, ole oikeasti meriitti! Kolmanneksi: seksi on paljon muutakin kuin yhdyntä.



Kolmannen paljon jaetun jutun mukaan Pullukka tyttöystävä on parempi kuin laiha.
Oi mitä ihanaa yleistystä! Tällaiset otsikot näyttää kuuluvan tiettyyn lukijoiden kalastelutyyliin, ei siinä mitään (ja minä otin heti mallia tämän bloggauksen otsikointiin ;) ). Mutta kuten jo aiemmin tässä bloggauksessa sanoin, mies yleensä tietää, minkälaisen vartalon naiselleen haluaa, ja se on täysin subjektiivista. Joku tykkää pullukoista, joku toinen hoikista - onneksi. 

Erityisesti jutun kolmas kohta on saanut monet pullukat naiset närkästymään:
"Pullukat ovat parempia sängyssä
Nämä asiat ovat tietysti yksilöllisiä, mutta moni mies on kertonut saaneensa parasta suuseksiä nimenomaan hieman kookkaammalta tytöltä. Syy tähän saattaa liittyä edelliseen kohtaan. Hoikat kaunottaret ovat tottuneet saamaan miesseuraa pelkän ulkonäkönsä avulla, pullukat joutuvat kehittämään muita avuja."

Pullukat naiset eivät siis ikinä saa seksiä/miestä, jos eivät opettele kunnon suihinottoa. Hohhoijaa. Mä näen tässä ainakin kaksi puolta. Ensinnäkin monilla pullukoilla on niin heikko itsetunto, että he saattavat olla valmiita tekemään lähes mitä tahansa kumppania miellyttääkseen. Toisaalta, kun pullukka on vihdoin hyväksynyt itsensä sellaisena kuin on, kiloineen ja makkaroineen, hän lopettaa turhan murehtimisen ja rentoutuu. Se ei automaatisesti tarkoita sitä, että hän alkaa yhtäkkiä rakastaa suuseksiä, jos ei koskaan aiemmin ole siitä pitänyt, mutta se saattaa tarkoittaa sitä, että hänen on helpompi vastaanottaa ja ymmärtää miehensä toiveita. En väitä, etteikö hoikka ja kauniskin nainen voisi tehdä niin, mutta ainakin elokuvissa ja mielikuvissa kaikki heidän elämässään tuntuu pyörivän oman itsen ympärillä. Prinsessasyndrooma. (Mä en tiedä tästä mitään, kun en ole koskaan ollut hoikka kaunotar. :) )

Uskallan väittää, että mahakkaat miehet (ja naiset) ovat hyviä / taitavia / erilaisia sängyssä myös ihan käytännön syistä. Pullukoille miehille yhdyntä ei ole itsestäänselvyys, kun mahamakkaroiden alta saattaa olla hankalaa päästä kunnolla penikseen käsiksi, tai penis ei mene kovin syvälle naiseen samaisesta syystä. Kun "perinteinen" seksi eriliaisine asentoineen käy hankalaksi, joutuu pari keksimään jotain muuta tilalle. Se ei ole ollenkaan huono asia. Sen sijaan normaalivartaloisen miehen perinteinen seksisuoritus - patukka sisään ja viisi minuuttia vatkausta - ON huono asia (uskoakseni jokaisen seksistä pitävän naisen mielestä). Normaalivartaloisen miehen ei koskaan tarvitse edes vaivautua ajattelemaan muuta, kun taas isomahainen mies on todennäköisesti opetellut kielen, sormien ja kaikkien mahdollisten muiden välineiden käyttöä (sikäli mikäli häntä ylipäätään kiinnostaa tyydyttää nainen, kyllä lihavissakin ihmisissä on itsekkäitä yksilöitä - ja päin vastoin, normaalivartaloinenkin mies voi olla huomaavainen rakastaja).

Jone Nikula möläytti joskus, että läskeiltä naisilta irtoaa aina. Niin epätoivoisia me ollaan, aina puutteessa, kun kukaan ei huoli meitä. Tiedoksi vaan, Jone, mä elän mielummin puutteessa kuin harrastan huonoa seksiä. Tää on vuosien kliinisen kokeen tulos. :) Yhden illan jutuissa miehet tuntuvat aina ajattelevan vain itseään, ja mua ei kiinnosta seksi, jossa mies ei jaksa nähdä pikkaisenkaan vaivaa mun eteeni. Musta on vuosien myötä tullut selkeästi parisuhdeihminen.
Inhoan sanaparia "harrastaa seksiä" - mulle se ei tosiaankaan ole harrastus, mutten kadehdi niitä, joille se sitä on. Asia ei yksinkertaisesti mitenkään kuulu mulle - kukin tyylillään. Sen sijaan kadehdin kyllä naisia, jotka saa aina / usein orgasmin yhdynnässä. En ole "luontainen tiukkapipo", mutta kun en saa orgasmia yhdynnässä juuri koskaan enkä vieraan miehen kanssa ikinä, ei satunnainen seksi (enää) kuulu tapoihini. Tää ei kuitenkaan tarkoita, etten nauttisi seksistä ilman orgasmia tai että aina olisi pakko saada orgasmi. Enkä myöskään tarkoita, että elämäni olisi tyystin seksitöntä, päinvastoin! Osaan hoidella itse itseni ;) ja tää sopii mulle vallan mainiosti tällä hetkellä.

Summa summarum: hyvä seksi on jotain ihan muuta kuin suorittamista ja mittaammista, minuutteja tai senttejä! Parhaimmillaan seksi on pieni ikuisuus. Läheisyyttä, lämpöä, intiimiyttä. Toisen huomioon ottamista (myös sängyn ulkopuolella), omaan ja toisen kehoon tutustumista. Intohimoa, hikeä, yhteenliimautuneita ihoja. Uskallusta, kokeilua, hulluutta, naurua. Hajuja, makuja ja ääniä. Parisuhteessa matka hyvään seksiin ei ala siitä, kun naisen/miehen kellistää sänkyyn - se matka kestää koko päivän, joka ikinen päivä.
Mikään ei ole ihanampaa kuin se, että joku toinen tuntee sut läpikotaisin ja tietää tasan tarkkaan, mitä tehdä, jotta saa sut kiimasta hulluuden partaalle. Sitä odotellessa.


* * * * * * * * * *

* Tällaisia juttuja on vaikea kirjoittaa ilman typerää jatkuvaa yleistämistä. Jokainen ihminen, lihava tai laiha, on ennen kaikkea omanlaisensa yksilö. Tarkoitukseni ei todellakaan ole loukata ketään kirjoituksellani, ja jos niin kävi, pyydän sitä anteeksi. Minusta kaikki ihmiset ovat kauniita, ja kaikilla on oikeus seksiin, rakkauteen ja onneen, oli se fyysinen ulkomuoto minkälainen hyvänsä. Peace & love.